Budgeting - Σύνταξη και Παρακολούθηση Προϋπολογισμού

AptΣτο σεμινάριο αυτό παρουσιάζονται τα βήματα κατάρτισης ενός αξιόπιστου Προϋπολογισμού που περιλαμβάνουν: Την Στοχοθέτηση των Πωλήσεων με τη χρήση Μοντέλων Πρόβλεψης και τα δεδομένα του Business Plan, την Εκτίμηση των Εξόδων παράλληλα με τον Σχεδιασμό Δράσεων Μείωσης Δαπανών, με χρήση Εργαλείων και Τεχνικών όπως η Value Analysis, το Ολικό Κόστος Προμηθειών και Σύγχρονα Εργαλεία Αριστοποίησης των Αποθεμάτων. Ακολουθεί ο Οικονομικός Σχεδιασμός για να μπορέσει η Επιχείρηση να εξασφαλίσει το απαιτούμενο για την ανάπτυξή της Κεφάλαιο Κίνησης.

Επίσης, παρουσιάζεται ο τρόπος υπολογισμού των προβλεπόμενων Χρηματοοικονομικών Ροών (Cash Flow) και των Οικονομικών Αποτελεσμάτων και επιπλέον ένα Ολοκληρωμένο Σύστημα Αναφορών, που δίνεται στους συμμετέχοντες, ώστε να παρακολουθούνται οι Αποκλίσεις, να αναλύονται τα Αίτια και να σχεδιάζονται οι διορθωτικές Ενέργειες.

Οι συμμετέχοντες - Οικονομικά αλλά και μη Οικονομικά Στελέχη - θα επεξεργασθούν Δεδομένα, ώστε να ετοιμασθεί ο Προϋπολογισμός μιας Επιχείρησης με τη μεγαλύτερη δυνατή τεκμηρίωση και ακρίβεια, καταγράφοντας αναλυτικά όλες τις πηγές πληροφοριών που θα απαιτηθούν και τον τρόπο άντλησής τους.

Χρησιμοποιώντας μια Ολοκληρωμένη Εφαρμογή σε Excel που συνδέει αυτόματα όλες τις φόρμες Εσόδων – Εξόδων με τον τρόπο Πληρωμής ανά Κατηγορία και Τμήμα, προκύπτει αφενός ο Προϋπολογισμός ανά Τμήμα, αφετέρου ο Συνολικός Ταμειακός Προγραμματισμός της Επιχείρησης.

Επίσης, στους συμμετέχοντες δίνονται και Excel Pivot Tables με τα οποία μπορεί να καταρτιστεί Προϋπολογισμός ανά Προϊόν και Πωλητή.

Δίνεται ιδιαίτερο βάρος στις προβλέψεις των Πωλήσεων, στη Μείωση Εξόδων, στις Ταμειακές Ροές, στο Κεφάλαιο Κίνησης και στις Μηνιαίες Αναλύσεις Αποκλίσεων με κατάλληλες Αναφορές και τα Εργαλεία με τα οποία θα επεξεργαστούμε όλα τα ανωτέρω.

Σημαντική προστιθέμενη αξία στο Σεμινάριο αυτό είναι ότι συνδυάζεται με την Μεθοδολογία μείωσης Κόστους, με Εργαλεία για τη Βελτίωση των προβλέψεων και επίσης Εργαλεία με τα οποία δημιουργούμε την κατάσταση Contribution Margin μέσω της οποίας εντοπίζουμε Προϊόντα και Πελάτες με οριακή κερδοφορία ή ακόμα και με ζημία οπότε η επιχείρηση καλείται να αναλάβει άμεσα διορθωτικές Ενέργειες.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε Διευθ. Συμβούλους και Ιδιοκτήτες Επιχειρήσεων, σε Γεν. Διευθυντές Επιχειρήσεων και Οργανισμών, στην Οικονομική Διεύθυνση, σε Διευθυντές Διευθύνσεων και σε Στελέχη εμπλεκόμενα στην Κατάρτιση του Προϋπολογισμού.

Σε ποιούς απευθύνεται
Διευθ. Συμβούλους και Ιδιοκτήτες Επιχειρήσεων
Γεν. Διευθυντές Επιχειρήσεων και Οργανισμών
Οικονομική Διεύθυνση
Διευθυντές Διευθύνσεων
Στελέχη εμπλεκόμενα στην Κατάρτιση του Προϋπολογισμού

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ
Νικόλαος Μιχαλολιάκος
,
Διευθύνων Σύμβουλος της AQS - Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, επί 20 χρόνια ανώτερο και ανώτατο Στέλεχος μεγάλων Διεθνών και Ελληνικών Επιχειρήσεων (MOTOR OIL, CIBA - GEIGY (NOVARTIS κα.), με μεγάλη εμπειρία σε εκπαιδεύσεις σε θέματα Logistics, Σύνταξης και Παρακολούθησης Προϋπολογισμού, Παραγωγής & Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Έχει διοικήσει συμβουλευτικά Έργα Αναδιοργάνωσης, Έργα Σχεδιασμού πειραμάτων και SPC, Έργα Μείωσης Κόστους και Ανάλυσης Επιχειρηματικών Κινδύνων, Έργα Αξιολόγησης και Βελτίωσης της Ποιότητας και της Αποδοτικότητας των γραμμών Παραγωγής μεγάλων επιχειρήσεων όπως η BIC VIOLEX και η Tosoh της MITSUBISHI.

Περιλαμβάνονται

  • Εγχειρίδιο «Budgeting – Σύνταξη και Παρακολούθηση Προϋπολογισμού»
  • Παρουσίαση του σεμιναρίου, σε ηλεκτρονική μορφή
  • Ολοκληρωμένο Σύστημα για το σχεδιασμό, την ετοιμασία και την παρακολούθηση των αποκλίσεων του Προϋπολογισμού Μοντέλα Πρόβλεψης Ζήτησης
  • Εργαλεία Ταμειακού Προγραμματισμού (Cash Flow), κατάστασης Ταμειακών Ροών, Πρόβλεψης Ισολογισμού βάσει Προϋπολογισμού, Flexible Budget.
  • Πρωτότυπη Εφαρμογή σε Excel για τον υπολογισμό του Κεφαλαίου Κίνησης που είναι απαραίτητο για τον Οικονομικό Σχεδιασμό (Financial Planning)
  • Εργαλείο υπολογισμού Contribution Margin
  • Δωρεάν για ένα έτος συμβουλευτική υποστήριξη σε θέματα σχετικά με το σεμινάριο μέσω της ιστοσελίδας μας & αξιοποίηση των σχετικών Εργαλείων
  • Κωδικοί πρόσβασης στην ιστοσελίδα της APTraining για λήψη του υλικού του σεμιναρίου

Κόστος Συμμετοχής: 480 ευρώ.
Το σεμινάριο επιδοτείται από τον ΟΑΕΔ και το πρόγραμμα ΛΑΕΚ.
H εταιρεία μας μπορεί να βοηθήσει στην ηλεκτρονική καταχώρηση της αίτησης στο πρόγραμμα του ΛΑΕΚ 0,24%.

Καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των δικαιολογητικών στον Ο.Α.Ε.Δ: Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Περισσότερα μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ.

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 07-03-2018 09:30
Λήξη 07-03-2018 17:00
Χωρητικότητα 30
Τιμή ατόμου €480.00
Διοργανωτής APT
Εισηγητής Νικόλαος Μιχαλολιάκος
Τόπος διεξαγωγής Ξενοδοχείο Στράτος Βασιλικός
Πόλη Αθήνα
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas