Microsoft Project 2013

Microsoft Project 2013-Σεμινάρια στην Οργάνωση και Διοίκηση

Το σεμινάριο αυτό παρουσιάζει αναλυτικά την τελευταία έκδοση του πλεόν δημοφιλούς λογισμικού για την διαχείριση έργων, του Microsoft Project 2013.

Το σεμινάριο είναι 100% πρακτικό, και υλοποιείται πάνω σε υπολογιστή: κάθε εκπαιδευόμενος έχει το δικό του laptop το οποίο και χρησιμοποιεί από την αρχή μέχρι και το τέλος του σεμιναρίου.

Η τελευταία έκδοση του MS Project είναι ιδιαίτερα ισχυρή, και περιλαμβάνει λειτουργίες οι οποίες μπορούν να καλύψουν πλήρως όλες τις φάσεις ακόμα και πολύ μεγάλων και σύνθετων έργων.

Παράλληλα με την εκπαίδευση πάνω στο λογισμικό, γίνεται και σύνδεση με την αντίστοιχη θεωρία και αναλύονται οι βάσεις του Project Management με εργαλεία όπως τα Work Breakdown Structure, διαγράμματα Gantt, ιστογράμματα πόρων, χρηματοροές (cash flows) κ.α.

Το εκπαιδευτικό υλικό του σεμιναρίου περιλαμβάνει σημειώσεις, συνοπτικούς οδηγούς, ασκήσεις, ερωτήσεις καθώς και το βιβλίο "Microsoft Project 2013, the missing manual".

Ακόμα, στο σεμινάριο περιλαμβάνονται ένας μεγάλος αριθμός από ηλεκτρονικά αρχεία έτοιμα προς χρήση, καθώς και ενδεικτικές ασκήσεις προετοιμασίας για όπους ενδιαφέρονται να προχωρήσουν στην πιστοποίηση 74-343 της Microsoft, “Microsoft Project 2013, Managing Projects”. 

Σε ποιους απευθύνεται

Aπευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να μάθουν το MS Project με αποτελεσματικό τρόπο, κατανοώντας δηλαδή πως τα χαρακτηριστικά του λογισμικού συνδέονται με την συνολική μεθοδολογία του project management.

Το σεμινάριο δεν προαπαιτεί γνώση κάποιου συγκεκριμένου εργασιακού αντικειμένου, και καλύπτει όλες τις δραστηριότητες οι οποίες μπορούν να οργανωθούν σαν Έργα.

Εισηγητής Σεμιναρίου: Γιάννης Βιθυνός

Υπεύθυνος του σεμιναρίου είναι ο Γιάννης Βιθυνός, Ηλ. Μηχ. ΕΜΠ, MSc, PMP, PRINCE2, IPMA-D. Έχει πολυετή εργασιακή εμπειρία στη Διαχείριση σύνθετων Έργων τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Είναι ιδρυτής της Critical Path Consulting & Training, εταιρείας που ασχολείται αποκλειστικά με τη Διαχείριση Έργων.

Είναι πιστοποιημένος Project Manager Professional (PMP®) από το Project Management Institute (PMI®), ενώ είναι κάτοχος και του Advanced Project Management Certification (APMC). Είναι ιδρυτικό μέλος του ελληνικού τμήματος του PMI και μέλος του 1ου εκλεγμένου Διοικητικού του Συμβουλίου (2008-2010). Ήταν μέλος της οργανωτικής επιτροπής του 1ου Συνεδρίου Project Management στην Αθήνα το Νοέμβριο του 2006. Επίσης, είναι μέλος του ΕΔΔΕ (ελληνικού Member Association του IPMA) και αξιολογητής έργων για το Διεθνές Βραβείο Αριστείας Έργων του IPMA.

Περιεχόμενα 
Εισαγωγικά Θέματα
  1. Guided Tour στο MS Project
  2. Δημιουργία λίστας δραστηριοτήτων
  3. Ορισμός πόρων
  4. Σύνδεση πόρων με δραστηριότητες
  5. Μορφοποίηση και διαμοιρασμός του χρονοδιαγράμματος
  6. Παρακολούθηση προόδου δραστηριοτήτων
Προχωρημένα Θέματα
  1. Ρυθμίζοντας τις λεπτομέρειες των δραστηριοτήτων
  2. Ρυθμίζοντας τις λεπτομέρειες των πόρων
  3. Ρυθμίζοντας τις λεπτομέρειες των αναθέσεων
  4. Ρυθμίζοντας τις λεπτομέρειες του χρονοδιαγράμματος
  5. Οργανώνοντας τις λεπτομέρειες του έργου
  6. Παρακολούθηση προόδου δραστηριοτήτων και αναθέσεων
  7. Έυρεση και αναφορά της κατάστασης του έργου
  8. Επαναφέροντας το έργο στον σωστό δρόμο
Ειδικά Θέματα
  1. Εφαρμόζοντας προχωρημένη μορφοποίηση και εκτύπωση
  2. Προσωποποιώντας το MS Project
  3. Διαμοιρασμός πληροφορίας με άλλες εφαρμογές
  4. Ενοποιώντας διαφορετικά έργα και πόρους
Μεθοδολογία και Διδακτικό Υλικό
  • Το σεμινάριο υλοποιείται με τη βοήθεια παρουσίασης, εξάσκησης σε υπολογιστή, ασκήσεων, παραδειγμάτων και case studies.
  • Παρέχεται σημειώσεις, συνοπτικοί οδηγοί και το εκπαιδευτικό βιβλίο “MS Project 2013, the missing manual”.
  • Ακόμα, στο σεμινάριο περιλαμβάνονται ένας μεγάλος αριθμός από ηλεκτρονικά αρχεία έτοιμα προς χρήση, καθώς και ενδεικτικές ασκήσεις προετοιμασίας για όπους ενδιαφέρονται να προχωρήσουν στην πιστοποίηση 74-343 της Microsoft, “Microsoft Project 2013, Managing Projects”.

Πρόγραμμα: 24, 26 Ιανουαρίου, 2 ημέρες (09:00 – 16:30)

Υπάρχει δυνατότητα επιδότησης από το πρόγραμμα Κατάρτισης ΛΑΕΚ 0,45% του ΟΑΕΔ.

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 24-01-2017 09:00
Λήξη 26-01-2017 16:30
Χωρητικότητα Απεριόριστο
Τιμή ατόμου Κατόπιν επικοινωνίας
Διοργανωτής Critical Path - Consulting & Training
Εισηγητής Γιάννης Βιθυνός
Τόπος διεξαγωγής Critical Path
Πόλη Αθήνα
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas