ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ - ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 2016/679

IbclΣτο σεμινάριο αυτό παρουσιάζονται οι βασικές έννοιες, οι αρχές και οι απαιτήσεις συμμόρφωσης του νέου Γενικού Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Προστασία Δεδομένων, που θα ισχύσει σε όλα τα κράτη - μέλη από το 2018 και πρέπει να εφαρμοσθεί από όλες τις εταιρείες και οργανισμούς, χωρίς να απαιτείται η αντίστοιχη εθνική νομοθεσία. Να σημειωθεί ότι τα πρόστιμα που προβλέπονται στις περιπτώσεις μη συμμόρφωσης αγγίζουν το 4% του Κύκλου Εργασιών της Επιχείρησης (ή του Ομίλου Επιχειρήσεων).

Επίσης, θα παρουσιασθούν αναλυτικά μέτρα (σχέδια, πολιτικές, πρακτικές, κλπ.), που διασφαλίζουν την Εμπιστευτικότητα, την Ακεραιότητα και τη Διαθεσιμότητα των προσωπικών δεδομένων, τα οποία συλλέγονται, επεξεργάζονται, μεταδίδονται και χρησιμοποιούνται από κάθε Οργανισμό. Τέλος, θα παρουσιασθεί η μεθοδολογία αξιολόγησης, καθώς και αντίστοιχα εργαλεία για την αποτύπωση των αποτελεσμάτων, προκειμένου να εντοπίζονται τα σημεία που εμφανίζουν ελλιπή εφαρμογή (Gap Analysis).

Εισηγητής του Σεμιναρίου είναι ο κ. Ι. Κυριαζόγλου, Σύμβουλος Επιχειρήσεων με 42 έτη εμπειρία και διεθνή δραστηριότητα σε έργα Πληροφορικής, ενώ διαθέτει πλούσιο συγγραφικό Έργο (πχ Έλεγχος συστημάτων πληροφορικής). Τον Δεκέμβριο 2016 εκδόθηκαν πέντε νέα βιβλία του σχετικά με τη Διαχείριση Προσωπικών Δεδομένων και τον νέο Κανονισμό (1. Data Protection and Privacy Management System, 2. DP&P Strategies, Policies and Plans, 3. Data Protection Impact Assessment, 4. Data Protection Specialized Controls και 5. Security and Data Privacy Audit Questionnaires).

ΠΩΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

  • Θα κατανοήσουν τις βασικές αρχές Προστασίας Δεδομένων
  • Θα είναι σε θέση να προετοιμάσουν την εταιρεία τους για να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις του νέου Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα ισχύσει σε όλα τα κράτη-μέλη από τα μέσα Μαΐου του 2018
  • Θα είναι σε θέση να ελέγχουν, αξιολογούν και εφαρμόζουν αποτελεσματικά τη λειτουργία ενός Συστήματος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (με ρόλους, σχέδια, πολιτικές και πρακτικές κλπ.)
  • Θα αξιοποιήσουν ένα σύνολο πρακτικών υποθέσεων προστασίας προσωπικών δεδομένων (data protection case studies), προκειμένου να εντοπίσουν τις ελλείψεις της εταιρείας τους και να λάβουν μέτρα βελτίωσης
  • Θα είναι σε θέση να σχεδιάσουν μέτρα προστασίας δεδομένων για όλα τα εταιρικά δεδομένα (αδόμητα, δομημένα, οικονομικά, προσωπικά, κλπ.), επιλέγοντας μεταξύ εναλλακτικών λύσεων, τα πιο ενδεδειγμένα για την Επιχείρησή τους
  • Θα είναι σε θέση να υλοποιούν τεχνικές για τη βελτίωση της ποιότητας δεδομένων και την αξιολόγηση της επάρκειας του Συστήματος Προστασίας και Ασφαλείας Δεδομένων και Πληροφορικής που έχουν εγκαταστήσει

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσα στελέχη ασχολούνται με την συλλογή, επεξεργασία, μετάδοση, χρήση και αποθήκευση εταιρικών δεδομένων (πελατών, παραγωγής, προσωπικού, κλπ.), στα στελέχη της Διοίκησης (ανώτατα, υπεύθυνους λογιστηρίου, διαχείρισης προσωπικού, marketing, παραγωγής, εσωτερικού ελέγχου, συμμόρφωσης, νομικής υπηρεσίας, κλπ.), στα στελέχη ΙΤ και σε όλα τα στελέχη που εμπλέκονται στον σχεδιασμό, έλεγχο και αξιολόγηση της προστασίας δεδομένων και ασφάλειας και της λειτουργίας των ΙΤ Συστημάτων της εταιρείας.

ΕΙΣΗΓΗΤEΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Ιωάννης Κυριαζόγλου, Σύμβουλος Επιχειρήσεων με τεράστια εμπειρία και διεθνή δραστηριότητα σε έργα Πληροφορικής. Ελεγκτής Συστημάτων Πληροφορικής, με 42 έτη εμπειρία σε Ελλάδα, Ευρώπη και Καναδά, με πλούσιο συγγραφικό έργο σε θέματα Σχεδιασμού, Αξιολόγησης, Προστασίας Δεδομένων και Ασφάλειας Συστημάτων Πληροφορικής. Θεωρείται ο κορυφαίος στην Ελλάδα ειδικός σε θέματα Πληροφορικής.

Παναγιώτης Σταθόπουλος, ΙΤ Manager, με σημαντική εμπειρία στον Σχεδιασμό και στην Εφαρμογή Συστημάτων Πληροφορικής, καθώς και στην εκπαίδευση στελεχών επιχειρήσεων.

ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΝΟΝΤΑΙ:

  • Εγχειρίδιο «Προστασία Προσωπικών Δεδομένων»
  • Η παρουσίαση του σεμιναρίου σε ηλεκτρονική μορφή
  • Σύστημα Διαχείρισης Περιστατικών – Προβλημάτων Ασφάλειας IT
  • Εργαλεία Αξιολόγησης και Διαχείρισης Κινδύνων
  • Βεβαίωση Παρακολούθησης
  • Κωδικοί πρόσβασης στην ιστοσελίδα της iBcl για λήψη του υλικού του σεμιναρίου

Κόστος Συμμετοχής: 450 ευρώ

Έκπτωση 20% στη 2η συμμετοχή και έκπτωση 30% στην τρίτη και κάθε επόμενη.

Το κόστος του σεμιναρίου μπορεί να καλυφθεί μέσω Ο.Α.Ε.Δ. και του προγράμματος ΛΑΕΚ 0,24%. Η εταιρεία μας μπορεί να σας βοηθήσει στη διαδικασία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης.
Καταληκτική ημερομηνία: Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Περισσότερα μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ.

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 24-01-2017 09:30
Λήξη 24-01-2017 17:00
Χωρητικότητα 30
Τιμή ατόμου €450.00
Διοργανωτής iBcl
Εισηγητής Ιωάννης Κυριαζόγλου, Παναγιώτης Σταθόπουλος
Τόπος διεξαγωγής Divani Palace Acropolis Hotel
Πόλη Αθήνα
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas