Προγραμματισμός Ανθρώπινου Δυναμικού και Αποδοτικές Προσλήψεις

Apt

Στο Σεμινάριο αυτό, αναλύονται όλες οι Διαδικασίες, οι καλές Πρακτικές και τα Εργαλεία μέσω των οποίων, οδηγούμαστε στον αποτελεσματικότερο προγραμματισμό (Σχεδιασμό) του Ανθρώπινου Δυναμικού και σε αποδοτικότερες Προσλήψεις. Παρουσιάζονται όλα τα επιμέρους βήματα, από τη στιγμή που δημιουργείται η ανάγκη Πρόσληψης μέχρι την κάλυψη της θέσης και την Ένταξη του προσληφθέντος στην Επιχείρηση. Συγκεκριμένα παρουσιάζεται:

  • Η Μεθοδολογία σύνδεσης HRM με το Επιχειρηματικό Σχέδιο
  • Η Εκτίμηση των αναγκών σε Ανθρώπινο Δυναμικό ανά Τομέα της Επιχείρησης με βάση τα standards Απόδοσης
  • Ο τρόπος Σχεδιασμού και αποτύπωσης ενός οργανογράμματος καθώς και η σύνδεσή του με το όραμα και τους επιχειρησιακούς στόχους της εταιρείας.
  • Οι Μεθοδολογίες Ανάλυσης θέσης, που περιλαμβάνουν τις περιγραφές θέσεων και το Προφίλ του κατόχου της θέσης
  • Ο Εντοπισμός των Δεξιοτήτων που πρέπει να αναπτύξει το υπάρχον δυναμικό προκειμένου να ανταποκριθεί στις μελλοντικές ανάγκες που θα προκύψουν από την υλοποίηση του οράματος της εταιρείας.
  • Η Σύνδεση του Προφίλ του κατάλληλου Υποψηφίου με τις συγκεκριμένες απαιτήσεις της θέσης και η κατάλληλη διαμόρφωση της περιγραφής των ζητούμενων προσόντων, ώστε να προσελκύσει τα κατάλληλα άτομα.
  • Η Προετοιμασία και η Διεξαγωγή της συνέντευξης, με χρήση δύο κατηγοριών ερωτήσεων: Ερωτήσεων σχετικά με εμπειρίες, που συνδέονται με τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης θέσης (Situational) και ερωτήσεων για τον τρόπο αντίδρασής τους υπό ορισμένες ειδικές συνθήκες, με κατάλληλα διαμορφωμένα σενάρια, που οι απαντήσεις αποκαλύπτουν σε μεγάλο βαθμό την καταλληλότητα του υποψηφίου (Conditional).
  • Το τελικό στάδιο Επιλογής μεταξύ των αρχικά επιλεγέντων.
  • Ο καταλληλότερος τρόπος Ένταξης του προσληφθέντος, η Εκπαίδευσή του, καθώς και η Αξιολόγηση του κατά την δοκιμαστική αρχική Περίοδο, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η απόφαση για τη συνέχιση της συνεργασίας στην Επιχείρηση (Validation).

Σε ποιούς απευθύνεται
Το Σεμινάριο απευθύνεται σε Γενικούς Διευθυντές, Στελέχη του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού και γενικότερα σε Στελέχη που εμπλέκονται στις Προσλήψεις Προσωπικού.

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

Νικόλαος Ι. Μιχαλολιάκος, Ιδρυτής (το 1993) και Διευθύνων Σύμβουλος της AQS, Χημικός Μηχανικός, επί 20 χρόνια διετέλεσε Ανώτερο και Ανώτατο Στέλεχος μεγάλων Διεθνών Επιχειρήσεων (Motor Oil, Ciba Geigy, Tosho της Mitsubishi) με μεγάλη εμπειρία στη Διεύθυνση Παραγωγής και με συμμετοχή σε περισσότερα από 300 ολοκληρωμένα Έργα Αναδιοργάνωσης σε πολλά εκ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και ο τομέας του Coaching, των Ανωτάτων Διευθυντικών Στελεχών για τη Διαχείριση του Χρόνου και τον Προγραμματισμό, καθώς και την Παρακίνηση των Ανθρώπων.

Ελισάβετ Γεωργίου, Εργασιακή Ψυχολόγος MSc - Ψυχοθεραπεύτρια. Διαθέτει άνω των 15 ετών εμπειρία ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα διαχείρισης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού. Εξειδικεύεται στη διαχείριση επαγγελματικών και προσωπικών κρίσεων και μεταβάσεων καθώς και στη διαχείριση άγχους. Είναι σύμβουλος, εκπαιδεύτρια, coach και μέντωρ σε Επιχειρήσεις και Οργανισμούς δουλεύοντας με εργαζόμενους από όλα τα ιεραρχικά επίπεδα. Διαθέτει πλούσια εμπειρία ως εισηγήτρια σεμιναρίων σε θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού και ιδιαίτερα σε θέματα σχετικά με επικοινωνία, διαχείριση άγχους, παρακίνηση, ενδυνάμωση και αξιολόγηση απόδοσης.

Περιλαμβάνονται

  • Εγχειρίδιο του Σεμιναρίου "Προγραμματισμός Ανθρώπινου Δυναμικού και Αποδοτικές Προσλήψεις"
  • Παρουσίαση του σεμιναρίου
  • Πρότυπα περιγραφών θέσεων Εργασίας και Προφίλ κατόχων θέσεων Εργασίας
  • Check Lists για κάθε στάδιο (Προσέλκυση, Αξιολόγηση, Ένταξη)
  • Οδηγός Συνέντευξης (Διαδικασία, Ερωτήσεις)
  • Action Plan Σχεδιασμού Προγράμματος Ένταξης Νεοεισερχόμενων
  • Βιβλιογραφία, ειδικές ιστοσελίδες και video για την περαιτέρω ενασχόληση όσων ενδιαφέρονται
  • Βεβαίωση Παρακολούθησης
  • Κωδικοί πρόσβασης στην ιστοσελίδα της APTraining για λήψη του υλικού του σεμιναρίου 

Κόστος Συμμετοχής: 340 ευρώ. Στη δεύτερη και κάθε επόμενη συμμετοχή παρέχεται έκπτωση 15%

Το σεμινάριο επιδοτείται από τον ΟΑΕΔ και το πρόγραμμα ΛΑΕΚ. H εταιρεία μας μπορεί να βοηθήσει στην ηλεκτρονική καταχώρηση της αίτησης στο πρόγραμμα του ΛΑΕΚ 0,24%.

Καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των δικαιολογητικών στον Ο.Α.Ε.Δ: Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Περισσότερα μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ.

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 11-02-2020 09:30
Λήξη 11-02-2020 17:00
Χωρητικότητα 30
Τιμή ατόμου Κατόπιν επικοινωνίας
Διοργανωτής APT
Εισηγητής Νικόλαος Ι. Μιχαλολιάκος, Ελισάβετ Γεωργίου
Τόπος διεξαγωγής Ξενοδοχείο Στράτος Βασιλικός
Πόλη Αθήνα
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas