ISO 27001:2013 - ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ

TQMnewΗ προστασία των πάσης φύσεως πληροφοριακών δεδομένων από εσωτερικές και εξωτερικές «απειλές» είναι ένας σημαντικός παράγοντας αξιοπιστίας, λειτουργικότητας και κάποιες φορές επιβίωσης για κάθε Οργανισμό.

Στο σεμινάριο αυτό παρουσιάζονται μεθοδολογίες και πρακτικές, οι οποίες διασφαλίζουν την εμπιστευτικότητα, την ακεραιότητα, τη διαθεσιμότητα και την προσβασιμότητα των πολύτιμων πληροφοριακών δεδομένων της σύγχρονης επιχείρησης. Παράλληλα παρουσιάζονται με απλά παραδείγματα τρόποι εφαρμογής των μεθοδολογιών αυτών μέσα από τις προδιαγραφές του διεθνούς προτύπου ISO 27001:2013, το οποίο προσφέρει ένα σταθερό πλαίσιο για την συνεπή εφαρμογή των Πολιτικών Ασφαλείας.

Τέλος παρουσιάζονται εργαλεία αποτελεσματικής επιθεώρησης (Audit) συστημάτων Ασφάλειας Πληροφοριών καθώς και μια, σχεδιασμένη από την εταιρεία μας, πρωτότυπη Δομή Αρχειοθέτησης των πληροφοριών με δομημένο τρόπο ώστε να είναι εύκολη η ανάσυρση της πληροφορίας, από όσους έχουν πρόσβαση σε αυτήν.
Σημειώνεται ότι, για όσους από τους συμμετέχοντες το επιθυμούν, η εταιρεία μας υλοποιεί δωρεάν αξιολόγηση - audit, στα συστήματα και τις διαδικασίες ΙΤ της εταιρείας τους.

Με τα Case Studies που υλοποιούνται, το Υπόδειγμα Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαδικασιών κατά ISO 27001 που δίνεται στους συμμετέχοντες και με πλήθος παραδειγμάτων, διασαφηνίζονται πλήρως τα εδάφια του προτύπου με απόλυτα κατανοητό τρόπο και το σεμινάριο εξελίσσεται με απόλυτα διαδραστικό τρόπο.

ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Το σεμινάριο απευθύνεται σε Υπευθύνους Ασφάλειας Πληροφοριών, στελέχη Διασφάλισης Ποιότητας, Εσωτερικούς Επιθεωρητές, Υπεύθυνους και στελέχη λειτουργιών ΙΤ, εμπλεκόμενα στελέχη στον σχεδιασμό και στη λειτουργία ΙΤ Συστημάτων αλλά και στους Γενικούς Διευθυντές και ιδιοκτήτες Επιχειρήσεων λόγω ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο διαχείρισης πληροφοριών.

ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΚΟΜΙΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ
Οι συμμετέχοντες θα μπορούν:

  • Να κατανοήσουν τις βασικές αρχές Ασφάλειας Πληροφοριών
  • Να γνωρίζουν τη μεθοδολογία Ανάλυσης και Διαχείρισης Κινδύνων
  • Να γνωρίζουν τις απαιτήσεις του Προτύπου ISO 27001:2013
  • Να γνωρίζουν τρόπους κάλυψης των απαιτήσεων του Προτύπου στην επιχείρησή τους
  • Να ελέγχουν - αξιολογούν αποτελεσματικά τη λειτουργία ενός Συστήματος Ασφάλειας Πληροφορίας με τα κατάλληλα εργαλεία
  • Να χρησιμοποιούν εφαρμογές για την paperless διαχείριση διαδικασιών του Συστήματος
  • Να γνωρίζουν τη μεθοδολογία ανάπτυξης Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας μέχρι και την πιστοποίησή του
  • Να αξιοποιήσουν ένα Ολοκληρωμένο Εργαλείο Αξιολόγησης και Διαχείρισης Κινδύνων, που τους παρέχεται, προκειμένου να εντοπίσουν τις ελλείψεις της εταιρείας τους σε σχέση με το πρότυπο.
  • Να προσαρμόσουν το Υπόδειγμα Ολοκληρωμένου Συστήματος κατά ISO 27001, που δίνεται σε ηλεκτρονική μορφή, στα δεδομένα της επιχείρησης τους.
  • Χωρίς επιπλέον κόστος, με την υποστήριξη των συμβούλων μας, να υλοποιήσουν αξιολόγηση - audit στα συστήματα και τις διαδικασίες ΙΤ της εταιρείας τους, με στόχο να προταθούν βελτιωτικές ενέργειες που θα καλύπτουν τις απαιτήσεις του ISO 27001

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Βάβουλας Γεώργιος, ΜΒΑ, σύμβουλος επιχειρήσεων με πολυετή συμβουλευτική εμπειρία σε συστήματα οργάνωσης, Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Διαχείρισης Έργων. Διαθέτει πλούσια διδακτική εμπειρία στην εφαρμογή των Προτύπων Ποιότητας και ιδιαιτέρως του ISO 27001:2013 και εμπειρία σε εφαρμογές στην πράξη των Προτύπων αυτών καθώς και στην αξιολόγηση των αποκλίσεων από το Πρότυπο.

Σταθόπουλος Παναγιώτης, ΙΤ Manager, με σημαντική εμπειρία στον Σχεδιασμό και στην Εφαρμογή Συστημάτων Πληροφορικής καθώς και στην εκπαίδευση στελεχών επιχειρήσεων στο IT Security και στο πρότυπο ISO 27001:2013 σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Βεβαίωση Παρακολούθησης
  • Εγχειρίδιο «Απαιτήσεις Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών – ISO 27001»
  • Η παρουσίαση του σεμιναρίου σε ηλεκτρονική μορφή
  • Υπόδειγμα Ολοκληρωμένου Συστήματος κατά ISO 27001
  • Ηλεκτρονική Εφαρμογή για τη Διαχείριση Περιστατικών – Προβλημάτων Ασφάλειας IT
  • Παροχή αξιολόγησης - audit στα συστήματα και τις Διαδικασίες IT της εταιρείας
  • Κωδικοί πρόσβασης στην ιστοσελίδα μας για την λήψη του υλικού του σεμιναρίου

Κόστος Συμμετοχής: 350 Ευρώ

Έκπτωση 20% στη 2η συμμετοχή και κάθε επόμενη.

Το κόστος του σεμιναρίου μπορεί να καλυφθεί μέσω Ο.Α.Ε.Δ. και του προγράμματος ΛΑΕΚ 0,24%. Η εταιρεία μας μπορεί να σας βοηθήσει στη διαδικασία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης.

Καταληκτική ημερομηνία: Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Περισσότερα μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ.

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 07-02-2017 09:30
Λήξη 07-02-2017 17:00
Χωρητικότητα 30
Τιμή ατόμου €350.00
Διοργανωτής TQM
Εισηγητής Βάβουλας Γεώργιος, Σταθόπουλος Παναγιώτης
Τόπος διεξαγωγής Grand Hotel Palace
Πόλη Θεσσαλονίκη
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas