Σεμινάριο και εξετάσεις Change Management Practitioner

Σεμινάριο και εξετάσεις Change Management Practitioner-Σεμινάρια στην Οργάνωση και Διοίκηση

Η Διαχείριση της Αλλαγής (Change Management), και ακόμα περισσότερο των επιπτώσεων της αλλαγής, είναι μια από τις σημαντικότερες προτεραιότητες για όλους τους Οργανισμούς – ιδιαίτερα σε καιρούς αβεβαιότητας. Η APMG, ένας από τους μεγαλύτερους διεθνής οργανισμούς διαπίστευσης και επαγγελματικών εξετάσεων παγκοσμίως, με έδρα την Μεγάλη Βρετανία, έχει αναπτύξει την πιστοποίηση Change Management σε συνεργασία με το Change Management Institute, έναν ανεξάρτητο, παγκόσμιο οργανισμό από change managers.

Η ύλη της πιστοποίησης καλύπτει την θεωρία και την πρακτική εφαρμογή του change management, συμπεριλαμβανομένων:

  • Αλλαγή και Άτομα (change and the individual)
  • Αλλαγή και Οργανισμοί (change and the organization)
  • Επικοινωνία και Δέσμευση Εμπλεκομένων (communication and stakeholder engagement)
  • Η Αλλαγή στην Πράξη (change practice)

Ως Accredited Training Organization της APMG, η Critical Path διοργανώνει τόσο το σεμινάριο προετοιμασίας, όσο και την εξέταση για την πιστοποίηση Change Management Practitioner, η οποία δίνεται κατά την διάρκεια του σεμιναρίου: στόχος της εξέτασης είναι να δείξει ο υποψήφιος ότι κατανοεί το Change Management και μπορεί να εφαρμόσει τις αρχές του με τον κατάλληλο τρόπο σε ένα συγκεκριμένο σενάριο. Το σενάριο αυτό περιγράφει το background και την παρούσα κατάσταση ενός Οργανισμού που βρίσκεται υπό αλλαγή, καθώς και την αλλαγή που βρίσκεται σε εξέλιξη. Προϋπόθεση για να δώσει κάποιος αυτή την εξέταση είναι να έχει την πιστοποίηση Change Management Foundation. Η εξέταση είναι open-book, έχει διάρκεια 2,5 ώρες αποτελείται από 4 ομάδες των 20 multiple-choice ερωτήσεων, ενώ το pass mark είναι οι 40 ερωτήσεις (50%).
Τονίζεται ότι όλοι οι Change Management Practitioners πρέπει να επαναπιστοποιούνται κάθε 3-5 χρόνια μετά την αρχική πιστοποίηση, μέσω μιας σύντομης επανεξέτασης.

Σε ποιους απευθύνεται:

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους εμπλέκονται σε οργανωτικές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένων όσων είναι ή φιλοδοξούν να γίνουν Change Managers.

Επίσης απευθύνεται σε όσους ασχολούνται με τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την εφαρμογή προγραμμάτων αλλαγής, συμπεριλαμβανομένων change leaders, change “agents”, Business Change Managers, Programme / Project Managers, change support κ.α.

Οφέλη

Μετά το σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα:

  • Κατανοούν πως τα άτομα επηρεάζονται από την αλλαγή και θα μπορούν να αναπτύξουν στρατηγικές για να τους βοηθήσουν με την αλλαγή.
  • Αποκτήσουν επίγνωση για τον τρόπο λειτουργίας των οργανισμών, την κουλτούρα, τα μοντέλα και τις διαδικασίες της αλλαγής.
  • Κατανοούν τις αιτίες της αλλαγής, τις δομές διακυβέρνησης των αλλαγών που συνήθως χρησιμοποιούνται από τους οργανισμούς, καθώς και το πώς να ορίσουν ένα όραμα αλλαγής (changevision).
  • Μάθουν για την διαδικασία συμμετοχής (engagement) των εμπλεκομένων και την ανάπτυξη κατάλληλων στρατηγικών και πλάνων επικοινωνίας.
  • Εκτιμούν την επίπτωση των αλλαγών στους οργανισμούς, και την δημιουργία και διατήρηση της θέλησης για αλλαγή.
  • Κατανοούν την σημασία του καθορισμένων ρόλων σε σχέση με την αλλαγή, και πώς να χτίσουν και να υποστηρίξουν μια αποτελεσματική ομάδα αλλαγής.
  • Κατανοούν το περιβάλλον του έργου (project) μέσα στο οποίο η αλλαγή υλοποιείται και ελέγχεται.
  • Έχουν εξασκηθεί με τα κατάλληλα τεστ και ασκήσεις και θα είναι έτοιμοι να δώσουν και να περάσουν τις εξετάσεις Change Management Foundation!
 
Εισηγητής Σεμιναρίου: Γιάννης Βιθυνός

Εκπαιδευτής θα είναι ο Γιάννης Βιθυνός. Είναι ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της Critical Path, της πρώτης ελληνικής εταιρείας που έγινε Accredited Training Organization (ATO) από την APMG!

Είναι πιστοποιημένος Change Manager Practitioner και PRINCE2 Practitioner, PMP και Agile Certified Practitioner (ACP).

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με τον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης, έχοντας χιλιάδες ώρες εμπειρίας στους μεγαλύτερους ελληνικούς αλλά και σε διεθνείς οργανισμούς.

Εκπαιδευτικό Υλικό
Το εκπαιδευτικό υλικό περιλαμβάνει την επίσημη έκδοση της APMG: "The Effective Change Manager’s Handbook" - ήδη διαθέσιμο από το σεμινάριο Foundation.
Επιπλέον, δίνονται πλήρεις σημειώσεις μαζί με ασκήσεις και υποστηρικτικό υλικό με στόχο την αποτελεσματικότερη δυνατή προετοιμασία για τις εξετάσεις.
Το σεμινάριο είναι ιδιαίτερα πρακτικό, η γλώσσα διδασκαλίας είναι τα ελληνικά, ενώ όλο το εκπαιδευτικό υλικό, τα βιβλία και η εξέταση είναι στα αγγλικά.

Πρόγραμμα: 13, 16, 18 Δεκεμβρίου, 3 απογεύματα (18:00 – 21:15). Οι εξετάσεις δίνονται στο τέλος του σεμιναρίου!

Πληροφορίες υλοποίησης
Τα παραπάνω ανοιχτά σεμινάρια λαμβάνουν χώρα στις εγκαταστάσεις μας στην Αθήνα (Λ. Κηφισίας 108, 115 26 Αμπελόκηποι – Μετρό Πανόρμου).
Υπάρχει έκπτωση για περισσότερες από μία συμμετοχές από την ίδια εταιρεία σε κάθε σεμινάριο.
Επίσης, υπάρχει έκπτωση για κάθε συμμετοχή σε παραπάνω από ένα σεμινάρια μέσα στο εξάμηνο.
Είναι δυνατή η οργάνωση των σεμιναρίων μέσα στην εταιρεία ή τον οργανισμό σας, σύμφωνα με τις εκάστοτε ανάγκες.
Τα σεμινάριά μας μπορούν να επιδοτηθούν από το πρόγραμμα ΟΑΕΔ/ΛΑΕΚ 0,24%.
Υπάρχουν ειδικές τιμές για άνεργους και φοιτητές.

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 13-12-2019 18:00
Λήξη 18-12-2019 21:15
Χωρητικότητα Απεριόριστο
Τιμή ατόμου Κατόπιν επικοινωνίας
Διοργανωτής Critical Path - Consulting & Training
Εισηγητής Γιάννης Βιθυνός
Τόπος διεξαγωγής Critical Path
Πόλη Αθήνα
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas