Σεμινάριο για Πιστοποίηση Εταιρειών για το ΒΙΜ (Building Information Modeling) με το Διεθνές Πρότυπο ISO 19650-2 από την TÜV HELLAS (TÜV NORD)

TUV Hellas finalΤις απαραίτητες γνώσεις, προκειμένου να πιστοποιήσουν την εταιρεία τους για το Building Information Modeling (BIM) προσφέρει στους συμμετέχοντες στο σχετικό σεμινάριο που διοργανώνει η TÜV HELLAS (TÜV NORD).

 

Συγκεκριμένα, το σεμινάριο αναλύει τις απαιτήσεις για την εφαρμογή του προτύπου ISO 19650-2, το οποίο και αφορά στη διαχείριση των κατασκευαστικών πληροφοριών κατά την υλοποίηση έργων με ΒΙΜ ενώ απευθύνεται σε εκπροσώπους αρχών ανάθεσης κατασκευαστικών έργων, σε μελετητές, σε μηχανικούς κατασκευών και σε συμβούλους συστημάτων διαχείρισης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το BIM συντελεί κομβικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κατασκευαστικού κλάδου. Το BIM βασίζεται στη δημιουργία έξυπνων ψηφιακών μοντέλων, μέσω συνεργατικών τρόπων εργασίας, για το σχεδιασμό, τη μελέτη και την κατασκευή εγκαταστάσεων και υποδομών ταχύτερα, οικονομικότερα, με καλύτερη ποιότητα, με ελαχιστοποίηση των κινδύνων και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

 

Αντίστοιχα, για την επιβεβαίωση της εφαρμογής του Building Information Modelling (BIM) απαιτείται η ανάπτυξη, εφαρμογή και πιστοποίηση δράσεων σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Διεθνούς Προτύπου ISO 19650-2, το οποίο και αφορά τη διαχείριση των πληροφοριών κατά την υλοποίηση κατασκευαστικών έργων.

Συνεπώς, η πιστοποίηση ενός οργανισμού κατά ISO 19650-2 αποτελεί τη μοναδική έξωθεν επιβεβαίωση της ορθής εφαρμογής του για τη διαχείριση πληροφοριών (ΒΙΜ) σε διάφορους κλάδους, στάδια και τοποθεσίες.

Με αυτά τα δεδομένα, η θεματολογία του σεμιναρίου καλύπτει την ορολογία του προτύπου ISO 19650-1, αναλύει τις απαιτήσεις εφαρμογής από τα εμπλεκόμενα μέρη ενώ περιγράφει την αρμοδιότητα διαχείρισης των πληροφοριών και τον τρόπο εφαρμογής τους από τους Οργανισμούς.

 

Αναλυτικά περιλαμβάνονται:
• Εισαγωγή στο BIM και στη σειρά των Διεθνών Προτύπων ISO 19650
• Βασικές αρχές και έννοιες του BIM σύμφωνα με το ISO 19650-1
• Εμπλεκόμενα μέρη στην υλοποίηση και στην εφαρμογή του 19650-2
• Βασικές τεχνολογικές έννοιες του ΒΙΜ
• Επισκόπηση των απαιτήσεων διαχείρισης των πληροφοριών του ΒΙΜ σύμφωνα με το ISO 19650-2
• Λεπτομερής ανάλυση των απαιτήσεων εφαρμογής του ISO 19650-2
• Βασικά συμπεράσματα για την υλοποίηση των απαιτήσεων του ISO 19650-2 από τα εμπλεκόμενα μέρη

Το σεμινάριο έχει συνολική διάρκεια 16 ώρες και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στην ελληνική γλώσσα στις 11 και 12 Δεκεμβρίου 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ακολουθήσουν τον παρακάτω σύνδεσμο.

 

Ο κ. Άλκης Γρέβιας, Επικεφαλής Επιθεωρητής της TÜV HELLAS (TÜV NORD) τόνισε: «Το BIM είναι πλέον βασικό εργαλείο του κατασκευαστικού κλάδου και η εξοικείωσή με τις πρακτικές και τα μοντέλα του απαραίτητη προϋπόθεση για τους επαγγελματίες του χώρου. Το σεμινάριο της TÜV HELLAS (TÜV NORD) όχι μόνο διευρύνει το γνωστικό αντικείμενο των συμμετεχόντων, αλλά και θέτει τις βάσεις για την πιστοποίηση της εταιρείας τους με το σχετικό πρότυπο ISO 19650-2. Εξασφαλίζοντας έτσι την επιβεβαίωση της σωστής εφαρμογής με την αξιοπιστία της TÜV HELLAS (TÜV NORD)».

 

Λίγα λόγια για την TÜV HELLAS (TÜV NORD)
Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) είναι Οργανισμός Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης, μέλος του Γερμανικού Ομίλου TÜV NORD GROUP. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987, παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification) σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος. Μέχρι σήμερα έχει πιστοποιήσει περισσότερα από 10.000 Συστήματα Ποιότητας και παρέχει πιστοποιητικά με διεθνή αναγνώριση που αποτελούν διαβατήριο εγκυρότητας στις διεθνείς αγορές. Στον τομέα των Επιθεωρήσεων συμμετέχει και καθορίζει αποφασιστικά το παρόν και μέλλον της Ποιότητας των Τεχνικών Έργων, έχοντας αναλάβει την επιθεώρηση και πιστοποίηση των μεγαλύτερων έργων υποδομής της χώρας μας.

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) διαθέτει γραφεία στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο Κρήτης και στα Ιωάννινα, θυγατρικές εταιρείες στην Κύπρο και στην Αίγυπτο και παγκόσμια παρουσία μέσω της πιστοποίησης και επιθεώρησης έργων ανά την υφήλιο.

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου:  https://www.goseminars.gr/index.php/services/deltiatypou

© 2024 Digital Ideas