Βασιλική Καζάζη: «Η βιωσιμότητα εξασφαλίζει τις ανάγκες του σήμερα και διασφαλίζει τις ανάγκες των επόμενων γενεών»

TUV Hellas new«Η βιωσιμότητα εξασφαλίζει τις ανάγκες του σήμερα και διασφαλίζει τις ανάγκες των επόμενων γενεών»

 

Αυτό τόνισε η διευθύνουσα σύμβουλος της TÜV HELLAS (TÜV NORD), κυρία Βασιλική Καζάζη, μιλώντας στην εκδήλωση με θέμα “ESG, Βιωσιμότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη” που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας «Κωνσταντίνος Μίχαλος», του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Kazazi1223bΚατά την τοποθέτησή της, η κυρία Καζάζη σημείωσε ότι «οι εταιρείες θα πρέπει να καλλιεργήσουν αρχές βιωσιμότητας τόσο εσωτερικά, όσο και στην κοινωνία στην οποία δραστηριοποιούνται». Παράλληλα τόνισε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή οι επιχειρήσεις είναι «η αλλαγή της κουλτούρας», η οποία και αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την υιοθέτηση μιας σειράς άλλων μορφών και διαδικασιών μετασχηματισμού. Συνήθως οι επενδυτικοί οργανισμοί θέτουν διαφορετικά κριτήρια αξιολόγησης. Αυτό προκαλεί σύγχυση στις εταιρείες για το ποιές είναι οι απαιτήσεις και ποιά κατεύθυνση πρέπει να ακολουθήσουν.

Σύμφωνα με την κ. Καζάζη, αυτή τη στιγμή ζητείται από τις εταιρείες να επενδύσουν σε βιώσιμες λύσεις βραχυπρόθεσμα, αυξάνοντας το κόστος τους, για ένα όφελος που είναι αρκετά μακροπρόθεσμο. Εντούτοις, η επένδυση αυτή είναι αναγκαία και απαραίτητη, καθώς «η βιωσιμότητα εξασφαλίζει καταρχάς τις ανάγκες του σήμερα και διασφαλίζει τις ανάγκες των επόμενων γενεών».

 

Ο ρόλος της πιστοποίησης στην εξασφάλιση βιωσιμότητας

Παράλληλα, αναφερόμενη στις πιστοποιήσεις που υπάρχουν, η κ. Καζάζη σημείωσε πως αυτή τη στιγμή υπάρχει μια έλλειψη εναρμόνισης των προτύπων και των πιστοποιήσεων ESG σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Η πιστοποίηση πρώτα από όλα ενισχύει τη διαφάνεια και είναι ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τις εταιρείες, κυρίως όμως μέσα από τη διεργασία της συνεχούς βελτίωσης, βοηθά τις εταιρείες στον τομέα της βιωσιμότητας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Kazazi1223aΚαι τόνισε πως παρότι το πλαίσιο είναι κοινό για όλους, κάθε εταιρεία και οργανισμός θέτει διαφορετικά κριτήρια κάθε φορά και αυτό είναι κάτι που προκαλεί σύγχυση σχετικά με το ποιες είναι τελικά οι απαιτήσεις και προς τα που πρέπει να κατευθυνθούν.

Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση ESG στην πράξη: Βέλτιστες Πρακτικές και Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα, που συνδιοργανώθηκε από το ΕΒΕΑ και το CNN Greece κεντρική ομιλήτρια ήταν η ήταν η κυρία Βασιλική Λοΐζου, Γενική Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η οποία μίλησε για τα σχέδια και τις δράσεις του υπουργείου που στόχο έχουν να καταστήσουν την Ελλάδα έναν «κόμβο» και να προσελκύσουν επενδύσεις που θα φέρουν προστιθέμενη αξία.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «η βιωσιμότητα είναι η αιχμή της συζήτησης για την επόμενη ημέρα» ενώ προανήγγειλε πως το υπουργείο σύντομα θα είναι σε θέση να παρουσιάσει και μια ΚΥΑ σε σχέση με τις στρατηγικές επενδύσεις που θα ενσωματώνει τα κριτήρια ESG και την βιώσιμη ανάπτυξη.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, κορυφαία στελέχη και επικεφαλής του εταιρειών του δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού τομέα συζήτησαν για τις ευκαιρίες αλλά και τις προκλήσεις που κομίζει η βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς και το πώς τα κριτήρια ESG εντάσσονται στο σύγχρονο επιχειρείν.

 

Λίγα λόγια για την TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) είναι Οργανισμός Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης, μέλος του Γερμανικού Ομίλου TÜV NORD GROUP. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987, παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification) σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος. Μέχρι σήμερα έχει πιστοποιήσει περισσότερα από 10.000 Συστήματα Ποιότητας και παρέχει πιστοποιητικά με διεθνή αναγνώριση που αποτελούν διαβατήριο εγκυρότητας στις διεθνείς αγορές. Στον τομέα των Επιθεωρήσεων συμμετέχει και καθορίζει αποφασιστικά το παρόν και μέλλον της Ποιότητας των Τεχνικών Έργων, έχοντας αναλάβει την επιθεώρηση και πιστοποίηση των μεγαλύτερων έργων υποδομής της χώρας μας.

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) διαθέτει γραφεία στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο Κρήτης και στα Ιωάννινα, θυγατρικές εταιρείες στην Κύπρο και στην Αίγυπτο και παγκόσμια παρουσία μέσω της πιστοποίησης και επιθεώρησης έργων ανά την υφήλιο.

 

*Πατήστε στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου:  https://www.goseminars.gr/index.php/services/deltiatypou

© 2024 Digital Ideas